A la carté

Mat

råbiff

Vår à la carte meny

Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav. 

Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt! 

 

 

Förrätter

    

 

 Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 60g   115:-

Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja. 
Serveras med vår egen smörgåsgurka, silverlök, senapsmajonnäs, riven pepparrot, Herrgårdsost, hotellets knäckebröd samt brynt smör

Vintips: Jean León 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas

 

Kroppkaka   98:-
Serveras med vindelrökt sidfläsk, rårörda lingon, rostad panko med granskott, brynt smör och persilja

Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas

 

Hummersoppa  109:-

Serveras med bakad torsk, rotselleripuré, friterad purjolök och dillolja

Vintips: Fransola Sauvignon Blanc 115:-/glas

 

 

Huvudrätter

 

Fläsksida från Västernorrlandsgården   179:-

Serveras med potatispuré, äppelchutney, smörstekt brysselkål,
smörad kycklingfond, friterad lök och vattenkrasse

Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas

 

Hälleflundra   329:-

Serveras med sotad broccoli, bakad och picklad schalottenlök,
smörsås med ansjovis, amerikansk löjrom, friterat potatissvarv,
picklad broccolistam samt smörslungad potatis

Vintips: Pol Remy Brut 95:-/piccolo

 

Högrevsburgare 180g   198:-

Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från Västernorrlandsgården. 
Serveras på potatobun med krispsallad, ölkaramelliserad lök,
tryffelmajonnäs, Cheddarost samt pommes frites

Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas

Öltips: Lockeby Högsommardag Pale Ale 80:-/33cl

 

Högrevsgryta   189:-

Serveras med potatispuré, rårörda lingon, sidfläsk från Vindeln och picklade kantareller

 Vintips: Gran Coronas 90:-/glas

 

Butternutpumpa   169:-

Serveras med rostad gulbeta, ädelost, gräddiga linser, rostade pumpakärnor, friterad pumpa, picklad svartkål och bakade champinjoner

Vintips: Fransola Sauvignon Blanc 115:-/glas

 

Ryggbiff från Svenska gårdar 180g   379:-

Serveras med rödvinssås, pumpapuré, bakad purjolök,
rostad vitlökskräm, kantareller, picklad pumpa och friterad potatis

Vintips: Pio Cesare Langhe Nebbiolo 120:-/glas

eller

La Fortuna Brunello di Montalcino 170:-/glas

 

Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 120g  229:-

 Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja. Serveras med vår egen smörgåsgurka, silverlök, senapsmajonnäs, riven pepparrot, Herrgårdsost, hotellets knäckebröd samt brynt smör

Vintips: Jean León 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas

 

 

Desserter

 

Blåbärspaj   98:-

Serveras ljummen med hotellets vaniljsås

Dessertvintips: Tokaji Late Harvest 4cl 60:-

 

Viol & lakrits   109:-

Violglass serveras med lakritskola, krossade drömmar,
lakritsmaräng, björnbär, atsinakrasse

Avec tips: Ron Zacapa rom 4cl 128:-

 

Crème brûlée   86:-

Klassisk crème brûlée

Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-

 

Tryffel   45:-

En tärning av vår hemgjorda tryffel smaksatt med havssalt. Serveras med grädde

Avec tips: Torres Brandy 15 4cl 128:-

 

Barnmeny

 

För dig upp till 12 år

 

Pannkakor  69:-

Med vispad grädde, glass & hotellets sylt

 

Hamburgare 90g  72:-

På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites

 

Köttbullar  75:-

Serveras med potatispuré, gräddsås & rårörda lingon

 

Efterrätt

 

     Glass    49:-

Vaniljglass med smågodis & strössel

 

Kökets öppettider

Måndag -Torsdag: 11:00-20:00
Fredag-Lördag 11.00-21:00
Söndag 11.00-20.00
   

Köket behöver din matbeställning innan de stänger, men efter det kan du i lugn och ro avnjuta din middag! 
Hela menyn serveras från kl. 11.00. Café är öppet dagligen mellan 09.00-21.00. 

 

Vinmeny

Boka bord

(Ingen bordsreservation mellan 27/6 - 7/8)

[email protected]

0613-722270

 

 
 

 

Lämna din mailadress här om du vill få erbjudanden & nyhetsbrev!


You are now subscribed