Torskrygg

Macka

Rotselleri

Valrhona

Vår à la carte meny

Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav. 

Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt! 

 

Förrätter

 

 

 Alspånsrökt nötrulle   109:-
Serveras på hotellets smörstekta surdegsbröd med senapsmajonnäs, sallad, silverlök, friterad lök, lönnsirapsvinägrett, riven pepparrot & Gammel Knas

Vintips: Ibericos Rioja 106:-/glas

 

 

 

Pilgrimsmussla   139:-
Med blomkålspuré, syrad gurka, forellrom, brynt smör, potatiskrisp & örter

Vintips: Waltraud Riesling 110:-/glas

 

 

 

Tomatsoppa   98:-

Serveras med gräddfil, potatiskrisp, hårdost, krasse & hembakat surdegsbröd

Vintips: Pol Remy Brut 110:-/piccolo

 

 

Är du allergisk? Prata med din serveringspersonal.

 

 

Huvudrätter

 

 

Pasta med biffstrimlor  198:-

Pasta toppad med lättstekta biffstrimlor, kål, lök, svamp, gorgonzolasås & smulad ädelost

Vintips: Ibericos Rioja 106:-/glas

 

   

 

Torskrygg   359:-

Torskrygg i savoykål serverad med forellrom, ärtor, blomkålspuré, bakad minimorot, broccoli,
friterat rispapper & vitvinssås smaksatt med tryffel

Vintips: Fransola Sauvignon Blanc 125:-/glas

 

 

 

Högrevsburgare 180g   225:-
Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från svenska gårdar.
Serveras på potatobun med sallad, saltgurka, silverlök, majonnäs, Falbygdens cheddarost,
hotellets ketchup samt pommes frites

Vintips: Ibericos Rioja 106:-/glas
Öltips: Lockeby Högsommardag Pale Ale 80:-/33 cl

 

 

 

Tomatsoppa   189:-

Serveras med gräddfil, potatiskrisp, Havgus, krasse & hembakat surdegsbröd

Vintips: Pol Remy Brut 110:-/piccolo

 

 

 

Alspånsrökt nötrulle   189:-
Serveras på hotellets smörstekta surdegsbröd med senapsmajonnäs, sallad, silverlök, friterad lök,
lönnsirapsvinägrett, riven pepparrot & Gammel Knas

Vintips: Ibericos Rioja 106:-/glas

 

 

 

Ryggbiff från svenska gårdar   369:-

Rosastekt biffstek med bakad svamp, rostad morotspuré, confiterad morot,
friterad jordärtskocka & vitlök, grillsmör, skysås samt friterad potatis

Vintips: Jean Leon Merlot/Petit Verdot 110:-/glas

 

 

 

Misobakad rotselleri  189:-
Rostad morotspuré, ponzu, bönor, morot, bakad spetskål, örter & krossade Marconamandlar

Vintips: Salmos 145:-/glas

 

 

Desserter

 

 

Glass på getmese   109:-

Glass gjord på getmese från Gide get, mandelcrumble, mördegsflarn, mandelspån
& myltade hjortron från trakten

Dessertvintips: Tokaji Late Harvest 4cl 60:-

 

 

 

Hallon & Valrhona   98:-

Hallon- & yoghurtglass, halloncrème, marängflak, Valrhonakaka, saltrostad pistage,
färska hallon & Atsinakrasse

Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 60:-

 

 

 

Crème brûlée   86:-

Klassisk crème brûlée

Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 60:-

 

 

 

Tryffel   45:-

En tärning av hotellets tryffel smaksatt med havssalt

Avectips: Friendship Rum Lönn 4cl 140:-

 

 

Barnmeny

 

 

För dig upp till 12 år

 

 

Pannkakor  69:-

Med vispad grädde, glass & hotellets sylt

 

 

 

Hamburgare 90g  72:-

På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites

 

 

 

Pasta med biffstrimlor  89:-

Pasta toppad med lättstekta biffstrimlor & gorgonzolasås.

 

 

Efterrätt

 

     Glass    49:-
Vaniljglass med smågodis & strössel

 

Kökets öppettider

Måndag-Fredag 11-20
Lördag 11-21
Söndag 11-19

 

 

Bordsbokning  
Telefon 0613-72 22 70
Mail info@hotellhoga-kusten.se
Ingen reservation mellan 24/6-4/8

Köket behöver din matbeställning innan de stänger, men efter det kan du i lugn och ro avnjuta din middag! 
Vi startar med Pasta klockan 11.00 och hela menyn serveras från kl. 11.30. 

 

Dryckesmeny

Café

Önskar du lättare mat eller fika?
I vårt café har vi dagsfärska smörgåsar, bullar, kakor och mycket mer!

Vårt café håller öppet dagligen mellan 09-21.

 

Lämna din mailadress här om du vill få erbjudanden & nyhetsbrev!


You are now subscribed