Burrata

Sommarbär

Röding

Vår à la carte meny

Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav. 

Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt! 

 

 

 

Förrätter

 

 

 Råbiff på innanlår från norrländska gårdar 60g   115:-
Blandad med rödbeta, Dijonsenap & hemgjord grillolja.
Serveras
med krassemajonnäs, picklad rödbeta, mâchesallad, brödflarn & riven Gammel Knas.

Vintips: Les Fumés Blanches Sauvignon Blanc 106:-/glas
 eller
Jean Leon 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas

 

 

Rödbeta  95:-
Serveras med ekfatslagrad fetaostcrème, päron, hasselnötter,
 vinägrett på Concord 8 vinäger & mâchesallad.

Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas

 

 

Löjrom   159:-
Serveras på råraka med smetana, finhackad rödlök, citron & dill.

Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas

 

 

 

 

Är du allergisk? Prata med din serveringspersonal.

 

 

 

 

Huvudrätter

 

Norrlandskyckling  169:-
Kycklinglårfilé från Norrlandsfågel, serveras med vildris, bakad purjolök,
honungs- & sesamglaserad morot samt gräddig kycklingfond smaksatt med rosmarin & citron.

Vintips: Masi Fresco di Masi 105:-/glas

 

Griskind   198:-
Vitlöks- & örtbrässerad griskind serverad med smörstekt grönkål, rostad persiljerot, pumpapuré,
höstens svampar, mâchesallad & gräddig fond smaksatt med rosmarin & citron.

Vintips: Gran Coronas 90:-/glas

 

Rödbeta   179:-
Serveras med ekfatslagrad fetaostcréme, päron, hasselnötter, persiljerot, smörstekt grönkål,
mâchesallad & vinägrett på Concord 8 vinäger.

Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas

 

Hotellets Risotto  179:-
Serveras med stekt svamp, brynt smör, friterade mandelpotatischips, hyvlad Parmesan & rostade hasselnötter.

Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas

 

Högrevsburgare 180g   198:-
Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från norrländska gårdar.
Serveras på potatobun med Munkens klosterost, sallad, saltgurka, bacon,
smörstekta kantareller & lök, Karljohandressing samt pommes frites med krydda.

Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas
Öltips: Lockeby Högsommardag Pale Ale 80:-/33 cl

 

 

 

Råbiff på innanlår från norrländska gårdar 120g  229:-
Blandad med rödbeta, Dijonsenap & hemgjord grillolja.
Serveras med krassemajonnäs, picklad rödbeta, mâchesallad, brödflarn & riven Gammel Knas.

Vintips: Les Fumés Blanches Sauvignon Blanc 106:-/glas
eller
Jean Leon 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas

 

Torskrygg   279:-
Serveras med persiljerotspuré, friterade mandelpotatischips, rödvinssås,
karamelliserad vindelnrökt sidfläsk & grillad broccoli.

Vintips: Pio Cesare L’Altro Chardonnay 125:-/glas

 

Shortribs   320:-
Glaserade lågtempererade shortribs serverade med pumpapuré, rödvinssås,
friterade mandelpotatischips, saltgurka & sesamglaserad morot.  

Vintips: Salmos 125:-/glas

 

Reninnanlår   369:-
Reninnanlår från Norrlandsvilt serveras med Pommes Anna, smörstekta kantareller & lök, grönkålschips,
tranbärscrème samt smörad skysås smaksatt med vitlök & timjan.
Serveras mediumstekt

Vintips: Pio Cesare Langhe Nebbiolo 120:-/glas

 

 

 

 

 

Desserter

 

Variation på blåbär   98:-
Yoghurtsorbet med blåbär, smörstekt sockerkaka, blåbärskompott & blåbärssirap smaksatt med Hernö Old Tom Gin

Dessertvintips: Pio Cesare Moscato d’Asti 4cl 60:-

 

 

Valrhonaglass   98:-
Serveras med karamell- & kaffecremeux, hasselnötscrumble, björnbär & kaffesirap.

Dessertvintips: Pio Cesare Moscato d’Asti 4cl 60:-

 

 

Crème brûlée   86:-
Klassisk crème brûlée

Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-

 

 

Hemgjord tryffel   39:-

Avectips: Friendship Rum Lönn  4cl 140:-

 

 

 

Barnmeny

 

 

För dig upp till 12 år

 

 

Pannkakor  69:-

Med vispad grädde, glass & hotellets sylt

 

 

Hamburgare 90g  72:-

På rostat potatobunbröd med sallad, dressing & pommes frites

 

 

Kyckling   89:-

Serveras pommes frites & örtdipp

 

 

 

Efterrätt

 

Glass    49:-

Vaniljglass med smågodis & strössel

 

Kökets öppettider

 

Söndag-Torsdag 11-20
Fredag-Lördag 11-21

 

Bordsbokning  
Telefon 0613-72 22 70
Mail [email protected]
Ingen reservation mellan 26/6-6/8

Köket behöver din matbeställning innan de stänger, men efter det kan du i lugn och ro avnjuta din middag! 
Vi startar med Högrevsburgare klockan 11.00 och hela menyn serveras från kl. 11.30. 

 

Dryckesmeny

Café

Önskar du lättare mat eller fika?
I vårt café har vi dagsfärska smörgåsar, bullar, kakor och mycket mer!

Vårt café håller öppet dagligen mellan 09-21.

 

Lämna din mailadress här om du vill få erbjudanden & nyhetsbrev!


You are now subscribed