Burrata

Sommarbär

Röding

Vår à la carte meny

Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav. 

Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt! 

 

 

Förrätter

 

 Råbiff på innanlår från norrländska gårdar 60g   115:-

Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja. 
Serveras med ostcrème på Havgus, friterad wonton, gurka & äpple med fläder- & citronvinägrett

Öltips: Lockeby Havsbris  80:-/33cl

 

 

Matjessill  98:-

Brynt smör, smetana, potatis, rädisa, lök, ägg & Gammel Knas.
Serveras på kavring smaksatt med anis & fänkål

Öltips: Kustens Gårdsbryggeri Frej 80:-/33 cl

 

 

Löjrom   159:-

Amerikansk löjrom serverad med sotad marinerad lök, friterad potatis, kanderad fänkål, smetana,
grillad citron- & fänkålscrème samt dill

Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas

 

 

Burrata   109:-

Serveras med cocktailtomater slungade i olja & balsamico, ruccola, krutonger,
 pinjenötter & basilika

Vintips: Pol Remy Brut mousserande vin 95:-/piccolo

 

 

 

Är du allergisk? Prata med din serveringspersonal.

 

Huvudrätter

 

Pasta med biffstrimlor  198:-

Kallrörd tomatsås med basilika, spenat, mozzarella & örter

Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas

 

    Hotellets Ceasarsallad   196:-

Med romansallad, ceasardressing, krutonger, bacon, pinjenötter, sugarsnaps, soltorkade tomater,
parmesan & kyckling från Norrlandsfågel

Vintips: Masi Fresco di Masi 105:-/glas

 

Fjällröding från Jämtland   339:-

Serveras med sugarsnaps, bakad Pak Choi, rädisa, dill- & gräslöksmajonnäs, brynt smör
samt kokt potatis slungad i olja, dill & tryffelolja

Vintips: Pio Cesare L’Altro Chardonnay 125:-/glas

 

Högrevsburgare 180g   198:-

Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från norrländska gårdar. 
Serveras på potatobun med krispsallad, bifftomat, Pepper Jack ost
samt pommes frites & fermenterad chilidressing

Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas

 

Lammfärsbiff   179:-

Serveras med bakad spetskål, friterad potatis, picklad lök, Chèvrecrème & rödvinssås

Vintips: Celeste Crianza 110:-/glas

 

Canneloni   169:-

Fylld med färskost, svamp, soltorkade tomater, paprika, lök & spenat.
Serveras med jungfrusallad, sotad Pak Choi, microgreens från Sörnäsets småbruk samt citron- & persiljedressing

Öltips: Lockeby Högsommardag Pale Ale 80:-/33 cl

 

Ryggbiff från svenska gårdar   379:-

Serveras med whiskykaramelliserat löksmör, purjolökscrème, grillad färsk lök, sotad Pak Choi,
friterad potatis med pankocrunch & smörad kalvfond smaksatt med timjan & rosmarin

Vintips: Salmos 125:-/glas

 

Matjessill  189:-

Brynt smör, smetana, potatis, rädisa, lök, ägg & Gammel Knas.
Serveras på kavring smaksatt med anis & fänkål

Öltips: Kustens Gårdsbryggeri Frej 80:-/33 cl

 

Hotellets falafel   179:-

Tabbouleh med bovete, serveras med microgreens från Sörnäsets småbruk, chilisesam,
yoghurtdressing med mynta, lime & chili

Vintips: Purcari Rosé 105:-/glas

 

Råbiff på innanlår från norrländska gårdar 120g  229:-

 Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja.
Serveras med ostcrème på Havgus, friterad wonton, gurka & äpple med fläder- & citronvinägrett samt pommes frites

Öltips: Lockeby Havsbris  80:-/33cl

 

 

 

 

Desserter

 

Sommarbär   98:-

Smultroncoulis, lime- & myntamarinerade jordgubbar, hallon,
 vispad färskost med citron & havreflarn

Dessertvintips: Brachetto d’Acqui 4cl 72:-

 

 

Rödvinbärssorbet   89:-
Serveras med hasselnötskaka, grapecurd, karamelliserade hasselnötter & röda vinbär

Dessertvintips: Tokaji Late Harvest 4cl 60:-

 

 

Crème brûlée   86:-

Klassisk crème brûlée

Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-

 

 

Två hemgjorda tryfflar   65:-

Avectips: Friendship Rum EK  4cl 140:-

 

 

Barnmeny

 

 

För dig upp till 12 år

 

 

Pannkakor  69:-

Med vispad grädde, glass & hotellets sylt

 

 

Hamburgare 90g  72:-

På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites

 

 

Köttbullar  75:-

Serveras med kokt potatis, gräddsås & rårörda lingon

 

Pasta med biffstrimlor  89:-

Serveras med gräddsås & babyspenat

 

 

 

Efterrätt

 

     Glass    49:-
Vaniljglass med smågodis & strössel

 

Kökets öppettider

Måndag -Torsdag: 11:00-20:00
Fredag-Lördag 11.00-21:00
Söndag 11.00-19.00
   
Bordsbokning  
Telefon 0613-72 22 70
Mail [email protected]
Ingen reservation mellan 26/6-6/8

Köket behöver din matbeställning innan de stänger, men efter det kan du i lugn och ro avnjuta din middag! 
Vi startar med Pasta biff klockan 11.00 och hela menyn serveras från kl. 11.30. 

 

Dryckesmeny

Café

Önskar du lättare mat eller fika?
I vårt café har vi dagsfärska smörgåsar, bullar, kakor och mycket mer!

Vårt café håller öppet dagligen mellan 09-21.

 

Lämna din mailadress här om du vill få erbjudanden & nyhetsbrev!


You are now subscribed