Vår à la carte meny
Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav.
Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt!
Råbiff på innanlår från norrländska gårdar 60g 115:-
Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja.
Serveras med ostcrème på Havgus, friterad wonton, gurka & äpple med fläder- & citronvinägrett
Öltips: Lockeby Havsbris 80:-/33cl
Brynt smör, smetana, potatis, rädisa, lök, ägg & Gammel Knas.
Serveras på kavring smaksatt med anis & fänkål
Öltips: Kustens Gårdsbryggeri Frej 80:-/33 cl
Amerikansk löjrom serverad med sotad marinerad lök, friterad potatis, kanderad fänkål, smetana,
grillad citron- & fänkålscrème samt dill
Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas
Burrata 109:-
Serveras med cocktailtomater slungade i olja & balsamico, ruccola, krutonger,
pinjenötter & basilika
Vintips: Pol Remy Brut mousserande vin 95:-/piccolo
Är du allergisk? Prata med din serveringspersonal.
Pasta med biffstrimlor 198:-
Kallrörd tomatsås med basilika, spenat, mozzarella & örter
Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas
Hotellets Ceasarsallad 196:-
Med romansallad, ceasardressing, krutonger, bacon, pinjenötter, sugarsnaps, soltorkade tomater,
parmesan & kyckling från Norrlandsfågel
Vintips: Masi Fresco di Masi 105:-/glas
Fjällröding från Jämtland 339:-
Serveras med sugarsnaps, bakad Pak Choi, rädisa, dill- & gräslöksmajonnäs, brynt smör
samt kokt potatis slungad i olja, dill & tryffelolja
Vintips: Pio Cesare L’Altro Chardonnay 125:-/glas
Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från norrländska gårdar.
Serveras på potatobun med krispsallad, bifftomat, Pepper Jack ost
samt pommes frites & fermenterad chilidressing
Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas
Serveras med bakad spetskål, friterad potatis, picklad lök, Chèvrecrème & rödvinssås
Vintips: Celeste Crianza 110:-/glas
Fylld med färskost, svamp, soltorkade tomater, paprika, lök & spenat.
Serveras med jungfrusallad, sotad Pak Choi, microgreens från Sörnäsets småbruk samt citron- & persiljedressing
Öltips: Lockeby Högsommardag Pale Ale 80:-/33 cl
Ryggbiff från svenska gårdar 379:-
Serveras med whiskykaramelliserat löksmör, purjolökscrème, grillad färsk lök, sotad Pak Choi,
friterad potatis med pankocrunch & smörad kalvfond smaksatt med timjan & rosmarin
Vintips: Salmos 125:-/glas
Matjessill 189:-
Brynt smör, smetana, potatis, rädisa, lök, ägg & Gammel Knas.
Serveras på kavring smaksatt med anis & fänkål
Öltips: Kustens Gårdsbryggeri Frej 80:-/33 cl
Hotellets falafel 179:-
Tabbouleh med bovete, serveras med microgreens från Sörnäsets småbruk, chilisesam,
yoghurtdressing med mynta, lime & chili
Vintips: Purcari Rosé 105:-/glas
Råbiff på innanlår från norrländska gårdar 120g 229:-
Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja.
Serveras med ostcrème på Havgus, friterad wonton, gurka & äpple med fläder- & citronvinägrett samt pommes frites
Öltips: Lockeby Havsbris 80:-/33cl
Desserter
Sommarbär 98:-
Smultroncoulis, lime- & myntamarinerade jordgubbar, hallon,
vispad färskost med citron & havreflarn
Dessertvintips: Brachetto d’Acqui 4cl 72:-
Rödvinbärssorbet 89:-
Serveras med hasselnötskaka, grapecurd, karamelliserade hasselnötter & röda vinbär
Dessertvintips: Tokaji Late Harvest 4cl 60:-
Crème brûlée 86:-
Klassisk crème brûlée
Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-
Två hemgjorda tryfflar 65:-
Avectips: Friendship Rum EK 4cl 140:-
Barnmeny
För dig upp till 12 år
Pannkakor 69:-
Med vispad grädde, glass & hotellets sylt
Hamburgare 90g 72:-
På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites
Köttbullar 75:-
Serveras med kokt potatis, gräddsås & rårörda lingon
Pasta med biffstrimlor 89:-
Serveras med gräddsås & babyspenat
Efterrätt
Glass 49:-
Vaniljglass med smågodis & strössel