Vår à la carte meny
Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav.
Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt!
Råbiff på innanlår från norrländska gårdar 60g 125:-
Blandad med rödbeta, Dijonsenap & hemgjord grillolja.
Serveras med äggcrème, svarvad beta, Gammel Knas, tunnbrödschips,
pepparrot & rödbetspicklad smålök
Vintips: Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 106:-/glas
eller
Jean Leon 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas
Svampsoppa 98:-
Serveras tunnbrödschips, Västerbottenostcrème, rivet torkat viltkött
Löjrom 159:-
Serveras med smörstekt bröd, smetana, rödlök & citron
Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas
Är du allergisk? Prata med din serveringspersonal.
Norrlandskyckling 189:-
Kycklinglårfilé från Norrlandsfågel, serveras med risotto, Maraconamandel,
sotad bimi & smörad kycklingfond
Vintips: Masi Fresco di Masi 105:-/glas
Hotellets Risotto 179:-
Serveras med stekt svamp, brynt smör, friterade mandelpotatischips, hyvlad Parmesan
& rostade Maraconamandlar .
Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas
Högrevsburgare 180g 198:-
Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från norrländska gårdar.
Serveras på potatobun med Munkens klosterost, sallad, saltgurka, bacon,
Karljohandressing samt pommes frites med krydda.
Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas
Öltips: Lockeby Högsommardag Pale Ale 80:-/33 cl
Råbiff på innanlår från norrländska gårdar 120g 229:-
Blandad med rödbeta, Dijonsenap & hemgjord grillolja.
Serveras med äggcrème, svarvad beta, Gammel Knas, tunnbrödschips,
pepparrot, rödbetspicklad smålök & Pommes frites
Vintips: Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 106:-/glas
eller
Jean Leon 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas
Fjällröding 339:-
Serveras med dillslungad Högakustenpotatis, messmörscrème, rårörda lingon,
lingonkräm & sotad sparrisbroccoli
Vintips: Pio Cesare L’Altro Chardonnay 125:-/glas
Ryggbiff 369:-
Serveras med örtbakad fondantpotatis, rödbetspicklad smålök, smörad kycklingfond,
riven Gammel Knas, kantareller & dragonmojonnäs
Serveras mediumstekt
Vintips: Pio Cesare Langhe Nebbiolo 120:-/glas
Desserter
Körsbärssorbet 98:-
Serveras med hasselnötscrumble, kaffe- & chokladcrème, körsbärsmaräng & körsbärscrème
Dessertvintips: Pio Cesare Moscato d’Asti 4cl 60:-
Crème brûlée 86:-
Klassisk crème brûlée
Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-
Hemgjord tryffel 39:-
Avectips: Friendship Rum Lönn 4cl 140:-
Barnmeny
För dig upp till 12 år
Pannkakor 69:-
Med vispad grädde, glass & hotellets sylt
Hamburgare 90g 72:-
På rostat potatobunbröd med sallad, dressing & pommes frites
Kyckling 89:-
Serveras pommes frites & örtdipp
Efterrätt
Glass 49:-
Vaniljglass med smågodis & strössel