A la carté

Mat

råbiff

Vår á la carte meny

Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav. 

Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt! 

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande Covid-19.

 

Förrätter 

 

Amerikansk löjrom 159:-  

Serveras med dressad färskpotatis, vispad smetana, rödlök, citronkräm, dill & friterad potatis
Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas
eller Grans Moments Cava 285:-/flaska

 

Gubbröra 89:- 

Gjord på matjessill från Klädesholmen. Serveras på kavring med forellrom,
brynt smör och gräslök

Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas
Öltips: Kustens Frej Pilsner 75:- /33cl

 

Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 60g 109:-

 Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja & tryffelolja.  Serveras med ramslöksmajonnäs, syrade tomater, friterad lök, wonton blad,  riven Pecorino Romano, krasse och purjolöksolja

Vintips: Jean León 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas
Öltips: Lockeby Högsommardag Pale Ale 80:- /33cl

 

Tomater & färska jordgubbar 98:-

Blandade med basilikaolja. Serveras med getostkräm med ost från Forseds getgård, rågbrödsflarn, balsamicoreduktion samt frisésallad

Vintips: Rosé de Purcari 105:-/glas

 

 

Huvudrätter

 

Pasta med biffstrimlor 174:-

Spetskål blandat med färska bönor & rödlök. Tomat- & basilikasås & ärtskott

Vintips: Pio Cesare Langhe Nebbiolo 120:-/glas

 

Lammfärsbiffar 169:-

Gjorda på färs från norrländska gårdar. Serveras med rostad rödbeta, friterad färskpotatis, rödvinssås, picklad rödlök, getostkräm & persilja

Vintips: Celeste Tinto Fino 110:-/glas

   

Högrevsburgare 180g 189:-

  Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från Västernorrlandsgården.  Serveras på briochebröd med krispsallad, inlagd gurka,  pimentodressing,  rökt cheddar  & pommes frites

Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas

Öltips: Zeunerts Höga Kusten 68:-/50cl

 

Fjällröding från Jämtland 279:-

Serveras med ljummen örtslungad potatis, citron- & fläderbakad fänkål, citronkräm, brynt smör, vårlök, rädisa, dill & rödbetsskott
Vintips: Pio Cesare LÁltro Chardonnay 125:-/glas

 

      Ryggbiff från norrländska gårdar 170g 339:-

Serveras med grillad färsk lök & morot, friterad färskpotatis, rödvinssås, svart vitlökssmör, picklad rödlök & ärtskott
Vintips: La Fortuna Brunello di Montalcino 170:-/glas

 

Linsbiffar på röda linser 159:-

Spetskål, färska bönor, rödlök, bovete, babyspenat, syrade tomater, vegansk chilimajonnäs, rostade solroskärnor & sesamfrön samt purjolöksolja.
 
Vintips: Rosé de Purcari 105:-/glas

 

Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 120g 198:-

 Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja & tryffelolja.  Serveras med ramslöksmajonnäs, syrade tomater, friterad lök, wonton blad,  riven Pecorino Romano, krasse, purjolöksolja & pommes frites

Vintips: Jean León 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas

Öltips: Lockeby Högsommar Pale Ale 80:- /33cl

 

Räksallad 198:-

Med hyvlad fänkål & morot, kålsallad, dillmajonnäs, soyabönor, rostade solroskärnor & sesamfrön, picklad rödlök, rågbrödscrunch, rödbetsgroddar & ägghalva
 
Vintips: Pazo das Bruxas Albarino 90:-/glas

 

Fiskgryta med saffran 239:-

Pernoddoftande fiskgryta på en tomatgrund med torsk, lax & räkor serveras med fänkål, dillmajonnäs & surdegsbröd

 Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas

 

 

 

Desserter

 

Crème brûlée 86:-

Klassisk Crème brûlée

Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-

 

Cavasorbét 109:-

Serveras med nötkaka, jordgubbscurd, färska hallon, maräng, salta karamelliserade hasselnötter, granskottsolja & Atsinakrasse
Dessertvintips: Pio Cesare Moscato dÁsti 4cl 60:-

 

Tryffel 39:-

En tärning av vår hemmagjorda tryffel. Serveras med grädde

Avectips: Torres Brandy 15 4cl 128:-

 

Rabarberkompott 92:-

Med vispad vit chokladmousse, krossade kolakakor & färska jordgubbar
Dessertvintips: Pio Cesare Moscato dÁsti 4cl 60:-

 

 

 

Barnmeny

 

För dig upp till 12 år

 

Pannkakor 69:-

Med vispad grädde, glass & hotellets sylt

 

Hamburgare 90g 72:-

På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites

 

Hemlagade köttbullar med potatis 75:-

Serveras med gräddsås & lingonsylt

 

Pasta med biffstrimlor  79:-

Serveras med gräddsås

 

Efterrätt

 

     Glass 49:-

 Vaniljglass med smågodis & strössel

 

Öppettider

Måndag- Lördag: 11:00-21:00
Söndag  11.00-21:00
   
   
   

Köket behöver din matbeställning innan de stänger, men efter det kan du i lugn och ro avnjuta din middag! 
A la carte serveras från kl 11.30. Mellan kl 11.00-11.30 serveras vår Pasta Biff. Café är öppet dagligen mellan 09.00-21.00. 

Öppna som PDF och skriv ut meny

Boka bord

(Ingen bordsreservation mellan 28/6 - 8/8)

[email protected]

0613-722270

 

 
 

 

Lämna din mailadress här om du vill få erbjudanden & nyhetsbrev!


You are now subscribed