A la carté

Mat

råbiff

Vår á la carte meny

Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav. 

Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt! 

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande Covid-19.

 

Förrätter 

 

Amerikansk Löjrom   159:-  

Serveras med lättvispad smetana, rödlök, citron & smörstekt surdegsbröd

Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas 

eller Grans Moments Cava 285:-/flaska

 

Syrad morotssoppa   89:-  

Serveras med lökkräm, syrad morot, kavringscrunch, krasse & purjolöksolja

Vintips: Pol Remy Blanc de  Blanc Piccolo 95:-/20cl

eller Pio Cesare LÀltro Chardonnay 125:-/glas

 

 

 Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 60g   98:-

Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja & tryffelolja

Serveras med rökt majonnäs, picklad rödlök, friterad potatis, kapris & krasse

Vintips: Jean León 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas

Öltips: Kustens Frej Pilsner 75:- /33cl

 

 

Huvudrätter

 

Krämig pasta   169:-

Med strimlad biff, frästa skogschampinjoner, spetskål, rödlök, tryffelolja,

spenat & riven parmesan

Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas

 

Rödvinsbräserad griskind   179:-

Serveras med friterad potatis, smörad kalvfond, rotselleripuré, svartvinbärskräm,

bakad morot, picklad steklök & persilja

Vintips: Pio Cesare Langhe Nebbiolo 120:-/glas

   

Högrevsburgare 180g   189:-

Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från Västernorrlandsgården.

 Serveras på briochebröd med ölbräserad fläsksida, rökt majonnäs, Sveciaost  

picklad rödlök & pommes frites

Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas

Öltips: Lockeby Högsommar Pale Ale 80:-/33cl

 

Fjällröding från Jämtland   269:-

Serveras med potatispuré, messmörscréme, skogschampinjoner, brynt smör, rårörda lingon, friterad lök & dill

Vintips: Pio Cesare LÁltro Chardonnay 125:-/glas

 

      Ryggbiff från Västernorrlandsgården 170g   339:-

Serveras med friterad potatiskaka, rödvinssås, confiterad svartrot, dragonemulsion, saltbakad svartkål, picklad svamp & Shisokrasse

               Vintips:  Pio Cesare Langhe Nebbiolo 2016 120:-/glas

 

Jordärtskocka & rödbeta   159:-

      Ragu på Gotlandslinser, friterad jordärtskocka, dragonemulsion, brynt smör, saltbakad svartkål, picklad steklök & persilja

Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas

 

Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 120g  189:- 

Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad olja & tryffelolja.

 Serveras med rökt majonnäs, picklad rödlök, friterad potatis, kapris & pommes frites

Vintips: Jean León 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas

Öltips: Kustens Frej Pilsner 75:- /33cl

 

 

 

 

Desserter

 

Crème brûlée   86:-

Klassisk Crème brûlée

Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-

 

Banan & kola   92:-

Bananglass, vispad saltkolasås, chokladplättar, maräng, chokladsås, banancrunch & Atsinakrasse

Dessertvintips: Disznókő Tokaji Late Harvest 4cl 52:-

 

Tryffel   39:-

En tärning av vår hemmagjorda tryffel. Serveras med grädde

Avectips: Torres Brandy 15 4cl 128:-

 

 

 

Barnmeny

 

För dig upp till 12 år

 

       Pannkakor    69:-

Med vispad grädde, glass & hotellets sylt

 

Hamburgare 90g    72:-

På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites

 

Hemlagade köttbullar med potatismos   75:-

Serveras med gräddsås & lingonsylt

 

 

Efterrätt

 

     Glass    49:-

 Vaniljglass med smågodis & strössel

 

Öppettider

Måndag- Lördag: 11:00-20:00
Söndag  11.00-19.00
   

Köket behöver din matbeställning innan de stänger, men efter det kan du i lugn och ro avnjuta din middag! 
A la carte serveras från kl 11.30. Mellan kl 11.00-11.30 serveras vår Pasta Biff. Café är öppet dagligen mellan 09.00-21.00. 

Öppna som PDF och skriv ut meny

Boka bord

[email protected]

0613-722270

 

 
 

 

Lämna din mailadress här om du vill få erbjudanden & nyhetsbrev!


You are now subscribed