Röding

Råbiff

Blomkål

Vår à la carte meny

Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav. 

Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt! 

 

Förrätter

    

 

Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 60g   115:-

Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja. 
Serveras med vår egen smörgåsgurka, silverlök, senapsmajonnäs, riven pepparrot,
Herrgårdsost, hotellets knäckebröd samt brynt smör

Vintips: Jean Leon 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas

 

 

Varmrökt laxröra  109:-

Serveras på hotellets kavring med forellrom, friterad purjolök & dillolja

Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas
Öltips: Lockeby Havsbris 80:-/33cl

 

 

Saffranssoppa   98:-

En saffransdoftande soppa med räkstjärtar, lax, grönsaker, vitt vin, grädde och dill.
Serveras med  bröd

Vintips: Pio Cesare L’Altro Chardonnay 125:-/glas

 

 

Huvudrätter

 

Pasta med biffstrimlor  189:-

Pasta toppas med lättstekta biffstrimlor, wokade champinjoner, paprika, purjolök och rödlök.
Serveras med gorgonzolasås och smulad ädelost

Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas

 

 

Fjällröding från Jämtland   329:-

Serveras med kokt potatis, messmörssås med gräslök, rårörda lingon,                       
 rostad broccoli, dill & bakad svamp

Vintips: Pio Cesare L'Altro Chardonnay 125:-/glas

 

 

Högrevsburgare 180g   198:-

Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från Västernorrlandsgården. 
Serveras på potatobun med krispsallad, ölkaramelliserad lök,
tryffelmajonnäs, Cheddarost samt pommes frites

Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas
Öltips: Lockeby Högsommardag Pale Ale 80:-/33cl

 

 

Bakad blomkål   169:-

Serveras med en mustig belugagryta, smulad getost, smörstekt grönkål,
bakade champinjoner, rostade hasselnötter & vattenkrasse

Vintips: Pio Cesare L'Altro Chardonnay 125:-/glas

 

 

Lammytterfilé   349:-

Serveras med rödvinssås, rödbetspuré, kantareller, schalottenlök,
getost, panko, valnötter & friterad potatis    

Vintips: Salmos 125:-/glas

 

 

Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 120g  229:-

 Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja.              
Serveras med vår egen smörgåsgurka, silverlök, senapsmajonnäs, riven pepparrot,
Herrgårdsost, hotellets knäckebröd samt brynt smör

Vintips: Jean Leon 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas

 

 

 

Desserter

 

Kaffeglass   109:-

Serveras med chokladmousse, chokladjord, chokladsnittar & körsbär  

Dessertvinstips: Moscatel Oro 4cl 48:-

 

 

Crème brûlée   86:-

Klassisk crème brûlée

Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-

 

 

Tryffel   45:-

En tärning av vår hemgjorda tryffel smaksatt med havssalt. Serveras med grädde

Dessertvintips: Masi Angelorum Recioto 4cl 96:-

 

 

Barnmeny

 

För dig upp till 12 år

 

Pannkakor  69:-

Med vispad grädde, glass & hotellets sylt

 

Hamburgare 90g  72:-

På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites

 

Köttbullar  75:-

Serveras med kokt potatis, gräddsås & rårörda lingon

 

 

Efterrätt

 

     Glass    49:-

Vaniljglass med smågodis & strössel

 

Kökets öppettider

Måndag -Torsdag: 11:00-20:00
Fredag-Lördag 11.00-21:00
Söndag 11.00-19.00
   

Köket behöver din matbeställning innan de stänger, men efter det kan du i lugn och ro avnjuta din middag! 
Vi startar med Pasta biff klockan 11.00 och hela menyn serveras från kl. 11.30. 

Café är öppet dagligen mellan 09.00-21.00. 

Dryckesmeny

Boka bord

(Ingen bordsreservation mellan 26/6 - 6/8)

[email protected]

0613-722270

 

 
 

 

Lämna din mailadress här om du vill få erbjudanden & nyhetsbrev!


You are now subscribed