Vår à la carte meny
Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav.
Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt!
Förrätter
Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 60g 115:-
Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja.
Serveras med vår egen smörgåsgurka, silverlök, senapsmajonnäs, riven pepparrot,
Herrgårdsost, hotellets knäckebröd samt brynt smör
Vintips: Jean Leon 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas
Varmrökt laxröra 109:-
Serveras på hotellets kavring med forellrom, friterad purjolök & dillolja
Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas
Öltips: Lockeby Havsbris 80:-/33cl
En saffransdoftande soppa med räkstjärtar, lax, grönsaker, vitt vin, grädde och dill.
Serveras med bröd
Vintips: Pio Cesare L’Altro Chardonnay 125:-/glas
Huvudrätter
Pasta med biffstrimlor 189:-
Pasta toppas med lättstekta biffstrimlor, wokade champinjoner, paprika, purjolök och rödlök.
Serveras med gorgonzolasås och smulad ädelost
Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas
Fjällröding från Jämtland 329:-
Serveras med kokt potatis, messmörssås med gräslök, rårörda lingon,
rostad broccoli, dill & bakad svamp
Vintips: Pio Cesare L'Altro Chardonnay 125:-/glas
Högrevsburgare 180g 198:-
Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från Västernorrlandsgården.
Serveras på potatobun med krispsallad, ölkaramelliserad lök,
tryffelmajonnäs, Cheddarost samt pommes frites
Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas
Öltips: Lockeby Högsommardag Pale Ale 80:-/33cl
Bakad blomkål 169:-
Serveras med en mustig belugagryta, smulad getost, smörstekt grönkål,
bakade champinjoner, rostade hasselnötter & vattenkrasse
Vintips: Pio Cesare L'Altro Chardonnay 125:-/glas
Lammytterfilé 349:-
Serveras med rödvinssås, rödbetspuré, kantareller, schalottenlök,
getost, panko, valnötter & friterad potatis
Vintips: Salmos 125:-/glas
Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 120g 229:-
Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja.
Serveras med vår egen smörgåsgurka, silverlök, senapsmajonnäs, riven pepparrot,
Herrgårdsost, hotellets knäckebröd samt brynt smör
Vintips: Jean Leon 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas
Desserter
Kaffeglass 109:-
Serveras med chokladmousse, chokladjord, chokladsnittar & körsbär
Dessertvinstips: Moscatel Oro 4cl 48:-
Crème brûlée 86:-
Klassisk crème brûlée
Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-
Tryffel 45:-
En tärning av vår hemgjorda tryffel smaksatt med havssalt. Serveras med grädde
Dessertvintips: Masi Angelorum Recioto 4cl 96:-
Barnmeny
För dig upp till 12 år
Pannkakor 69:-
Med vispad grädde, glass & hotellets sylt
Hamburgare 90g 72:-
På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites
Köttbullar 75:-
Serveras med kokt potatis, gräddsås & rårörda lingon
Efterrätt
Glass 49:-
Vaniljglass med smågodis & strössel