Vandring

Vandringsleder

Högakustenleden 

Den 13 mil långa Höga Kusten-leden sträcker sig genom hela Världsarvet med samma namn, från Hornöberget i söder tiVandringsledll Örnsköldsvik i Norr. Leden är indelad i 13 etapper, vilket är en unik blandning av både skärgård och trollskog med spännande naturområden med rik flora och fauna. Här finns flera aktiviteter, avstickare och unika naturupplevelser att ta del av: djupa skogar, höga kalottberg, utsiktsberg och klippkuster, klapperfält, badvikar och naturskyddsområden. Stundtals befinner du dig på nivå 250 meter över havet. Ingen annanstans i Sverige kan du vandra så högt och nära kusten som här! Oavsett om du är nybörjare eller en van vandrare så finns det etapper som passar dig längst leden. Vi önskar dig en skön vandring längst Höga Kusten. Ta det lugnt och njut, du kommer att uppleva några av världsarvets absoluta höjdare!

Läs vandringsguiden digitalt här.

 

 

Lilla Högakustenleden 

Vid entrén till Hotell Höga Kusten börjar vår Lilla Högakustenled.

Välj mellan två olika etapper.Vindskydd

7 km

3,5 km 

 

Längst med leden finns flera grillplatser med bänkar och vindskydd med grillplats. Karta finns i receptionen, den som vill kan även komma in och köpa en färdig fika- eller lunchryggsäck att ta med på vandringen.
Erik Daniels levde i mitten av 1800-talet och bodde tidvis i de stenkojor som han byggde i skogarna i Nora socken. Lämningar efter 14 sådana kojor har hittats i det här området.

 

 

Världsarvsstigen - Hornöberget Världsarvsstigen

Världsarvsstigen är för dig och familjen som vill ha roliga utmaningar och lära dig nya saker om naturen och vandra!

Utmed stigen finns fem stationer med utmaningar. Ni behöver låna en ryggsäck med utrustning för att kunna lösa uppgifterna. Ryggsäcken hittar ni inne på hotellet i receptionen. Sedan är ni redo att bege er ut på äventyr utmed världsarvsstigen!

Stigen är 1,5 km lång och går i lätt kuperad terräng. Ni hittar rätt genom att följa de rosa markeringarna. Utmed stigen finns några bänkbord och två grillplatser där ni kan fika. Kom ihåg att ta med egen ved. Utmaningarna är lämpliga för alla från ungefär 8 års ålder.

 

 

Lämna din mailadress här om du vill få erbjudanden & nyhetsbrev!


You are now subscribed