Vindskydd

Om oss & vår omgivning

Spamassagepool

Hotellet erbjuder sina gäster gratis bastu med relaxavdelning. I anslutning till relaxavdelningen finns vår spamassagepool. Den står utomhus med hänförande utsikt över Högakustenbron och Ångermanälven! BASTU OCH POOLEN BÖR FÖRBOKAS! Pris för spamassagepoolen enligt nedan. Fasta tider bokas: 11.00-13.00, 17.00-19.00, eller 21.00-23.00.

Pris:

Hyra av spamassagepoolSpamassagepool

Hotellgäster 2 pers (2 timmar)

450:-

Fler än två

750:-

 

 


SnöskovandringSnösskor

Hos oss i receptionen kan ni hyra snöskor för att vandra Lilla Högakustenleden som börjar

alldeles utanför entrén. Längs med leden finns flera grillplatser med bänkar och ett vindskydd

med grillplats. Karta finns i receptionen.

Tips! Köp med en färdig fika- eller lunchryggsäck att ta med på vandringen.

Hyra snöskor:

0-4 timmar 100:- per person

1 dygn 200:- per person

2 dygn 300:- per person

1 vecka 600:- per person 

 

 

 

 


Lilla Högakustenleden Vindskydd

Vid entrén till Hotell Höga Kusten börjar Lilla Högakustenleden. Välj mellan 3 olika etapper.

Blå led 7 km

Gul led 3,5 km 

Längs med leden finns flera grillplatser med bänkar och vindskydd med grillplats. Karta finns i receptionen och kom in och köp en färdig fika- eller lunchryggsäck att ta med på vandringen. 

 

 


Världsarvsstigen - Hornöberget Världsarvsstigen

Världsarvsstigen är för dig och familjen som vill ha roliga utmaningar och lära dig nya saker om naturen och vandra! Utmed stigen finns fem stationer med utmaningar. Ni behöver låna en ryggsäck med utrustning för att kunna lösa uppgifterna. Ryggsäcken hittar ni inne på hotellet i receptionen. Sedan är ni redo att bege er ut på äventyr utmed världsarvsstigen!

Stigen är 1,5 km lång och går i lätt kuperad terräng. Ni hittar rätt genom att följa de rosa markeringarna. Utmed stigen finns några bänkbord och två grillplatser där ni kan fika. Kom ihåg att ta med egen ved. Utmaningarna är lämpliga för alla från ungefär 8 års ålder.

 

 

 

 


Frisbeegolf

En vandring i den fantastiska naturen med enastående utsikt, där man utmanar sina kollegor i vår niohåls frisbeegolfbana.  Banan är lagd av en Europamästare.

En lättsam aktivitet som alla kan delta i!Frisbeegolf

Pris:

30:-/person 

Tid:

ca 1 timme

 

 

 


Kajak eller kanot

Tjusningen och njutningen av att uppleva naturen från en kajak eller kanot. Känslan att klyva en spegelblank yta eller forcera skummande vågor.

Att paddla handlar om att uppleva naturen och vara fri. Kanske glida in mot en öde strand, ut på öppet hav eller smyga fram längst med Ångermanälvens kust.

 

Priser kajak per person: Kajak

Halvdag               350:-

Heldag                 550:-

2 dagar                850:-

3 dagar               1350.-

 

Priser per kanot: 

2 timmar              200:-

4 timmar             350:-

Heldag                500:-

2 dagar               750:-


 

Kajak transport

Tips! 

Att under några dagar paddla exempelvis längs med Ångermanälven och se den vackra naturen från vattnets håll. Slå upp tält och förbered middagen över öppen eld på en mysig strand. Ni väljer om ni vill vara borta 2-3 eller fler dagar. Ni väljer också vart ni vill börja er resa så transporterar vi kajakerna dit.

Vi hjälper er gärna med planering och tips inför äventyret.

Begär offert. 

 

 

 

 

 

 

 


Björkuddens Hotell & Restaurang

Vårt systerhotell, Björkuddens Hotell & Restaurang, ligger vackert nere vid vattnet ca 2 km från oss. En herrgårdslik byggnad med anor från 1800-talet.


Björkudden

Björkudden är den perfekta platsen för dina egna stora tillfällen i livet. Här finns möjligheter till sagolika bröllop, minnesvärda jubileum och fester. Hela anläggningen är bokningsbar vilket innebär stor flexibilitet. Är ni många kan vi även erbjuda boende på Hotell Höga Kusten.   

Här arrangerar vi bl.a. champagneprovningar, gourmetweekends och spännande mordmysterier. Vill du uppleva en bit magi i Höga Kusten rekommenderar vi en sittning i vår vedeldade bastu som ligger direkt vid älvkanten.

Med en klassisk herrgårdskänsla bjuder matsalen på maffiga kristallkronor och stora fönster med utsikt mot Ångermanälven. Vi serverar a' la carte året runt och luncher under sommarmånaderna. 

Den avkopplande och inspirerande miljön på Björkudden lämpar sig utmärkt för konferenser. Den hemtrevliga herrgårdskänslan och avskildheten är idealisk för mindre sällskap som företagsstyrelser och ledningsgrupper, men även för konferenser upp till 40 personer. 

 

 


Cornhole 

Klassiska spelet “kast med liten sandpåse” har fått ett rejält ansiktslyft och förvandlatsCornhole till Cornhole Game – sommarens roligaste utomhusspel! I detta kastspel gäller det att svinga iväg påsarna mot ett stort mål för att samla poäng, spelet har enkla regler och passar såväl stora som små spelare. 

Cornhole Game spelas av två personer eller två lag med två personer i varje lag, och ni turas om att kasta sandpåsarna. En fullträff i målets hål ger 3 poäng, en påse som landar ovanpå målet är värd en poäng och påsar som träffar marken ger inga poäng alls. Först till 21 poäng vinner, och eftersom det är bara ett lag som kan ta poäng i varje runda krävs det både tur och en hel del skicklighet när ni kastar.

 

Lämna din mailadress här om du vill få erbjudanden & nyhetsbrev!


You are now subscribed