Skare

Konst & Hantverk

 

Skare butik & stöperi 

Skare butik & stöperi ligger beläget på Hornöberget intill Hotell Höga Kusten.

I stöperiet har du möjlighet att se hela tillverkningen samt köpa deras vackra handstöpta & handmålade ljus. I butiken har de, förutom ljus, ett brett sortiment av unik utvald design från världens alla hörn och självklart från våra lokala eldsjälar.

 

Docksta skofabrik 

Docksta Skofabrik, beläget mitt i världsarvet Höga Kusten vid Skulebergets fot, är en av få skofabriker som finns kvar i Sverige. MedDocksta skofabrik anor från 1923 sker skoproduktionen fortfarande för hand med ett gediget hantverk. Fokus på hållbarhet och kvalitet är detsamma som när fabriken startade för snart 100 år sedan.

Här hittar ni klassiker som Gunilla, Patrik och Karl-Astrid, våra älskvärda slippers för hela familjen. Men även nya modeller som exempelvis Docksta Brogues som är framtagen i samarbete med Mats Theselius. Hela sortimentet hittar ni på webbshopen www.dockstasko.se. Om ni har vägarna förbi Höga Kusten, besök vår fabriksbutik där ni även kan fynda provkollektioner och andrahandssortering till nedsatt pris.

 

Sidengalleriet 

Möt konstnärinnan Ingrid Edberg Norlin i hennes "Fjärilshus" beläget på sin egen kulle mitt i Höga Kusten.

Upplevelse där alla sinnen berörs. Arbetet som textilkonstnär och klädskapare ger stora utrymmen för fritt skapande på ett kreativt sätt. Att möta färg och form i personlig stil. En av Ingrids största passioner är måleri på siden i samspel med naturens ideal. I skapandet använder hon äkta kinesisk siden från Mullbärsfjärilen och organiska färger. Merinoullen är från Sydafrika och muslingfri. 

 

Mjälloms Tunnbröd

När du är i Höga Kusten bör du såklart besöka källan till Svensk tunnbrödskultur - Sveriges äldsta Tunnbrödsbageri Mjälloms Tunnbröd.

Tunnbrödets historia går långt tillbaka i tiden och spåren leder till Höga Kusten och Mjälloms Tunnbröd som bakar tunnbröd efter samma process som när de startade 1923. I deras besökscenter kan lära dig mer om deras snart 100 åriga historia och om det traditionella hantverket. Nytt från i år är den nya delikatessbutiken som, förutom alla sorters tunnbröd till fabrikspriser, även har ett stort sortiment av ostar och charkuterier samt massa andra delikatesser från både när och fjärran.

Lämna din mailadress här om du vill få erbjudanden & nyhetsbrev!


You are now subscribed