Vår à la carte meny
Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav.
Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt!
Råbiff på innanlår från norrländska gårdar 60g 130:-
Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja.
Serveras med isad lök, senapsmajonnäs, rostad lök, friterad wonton
samt riven pepparrot & Gammel Knas
Vintips: Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 106:-/glas
Öltips: Kustens Frej 80:-/ 33 cl
Pilgrimsmussla 139:-
Med blomkålspuré, syrad gurka, forellrom, brynt smör, potatiskrisp & örter
Vintips: Waltraud Riesling 110:-/glas
Serveras med gräddfil, potatiskrisp, hårdost, krasse & hembakat surdegsbröd
Vintips: Pol Remy Brut 110:-/piccolo
Är du allergisk? Prata med din serveringspersonal.
Pasta med biffstrimlor 198:-
Pasta toppad med lättstekta biffstrimlor, kål, lök, svamp, gorgonzolasås & smulad ädelost
Vintips: Ibericos Rioja 106:-/glas
Torskrygg 359:-
Torskrygg i savoykål serverad med forellrom, ärtor, blomkålspuré, bakad minimorot, broccoli,
friterat rispapper & vitvinssås smaksatt med tryffel
Vintips: Fransola Sauvignon Blanc 125:-/glas
Högrevsburgare 180g 225:-
Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från svenska gårdar.
Serveras på Brioche med sallad, saltgurka, silverlök, majonnäs, Falbygdens cheddarost,
hotellets ketchup samt pommes frites
Vintips: Ibericos Rioja 106:-/glas
Öltips: Lockeby Högsommardag Pale Ale 80:-/33 cl
Tomatsoppa 189:-
Serveras med gräddfil, potatiskrisp, Havgus, krasse & hembakat surdegsbröd
Vintips: Pol Remy Brut 110:-/piccolo
Råbiff på innanlår från norrländska gårdar 120g 245:-
Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja.
Serveras med isad lök, senapsmajonnäs, rostad lök, friterad wonton, pommes frites
samt riven pepparrot & Gammel Knas
Vintips: Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 106:-/glas
Öltips: Kustens Frej 80:-/ 33 cl
Ryggbiff från svenska gårdar 369:-
Mediumstekt biffstek med bakad svamp, rostad morotspuré, confiterad morot,
friterad jordärtskocka & vitlök, grillsmör, skysås samt friterad potatis
Vintips: Jean Leon Merlot/Petit Verdot 110:-/glas
Misobakad rotselleri 189:-
Rostad morotspuré, ponzu, bönor, morot, bakad spetskål, örter & krossade Marconamandlar
Vintips: Salmos 145:-/glas
Desserter
Glass på getmese 109:-
Glass gjord på getmese från Gide get, mandelcrumble, mördegsflarn, mandelspån
& myltade hjortron från trakten
Dessertvintips: Tokaji Late Harvest 4cl 60:-
Hallon & Valrhona 98:-
Hallon- & yoghurtglass, halloncrème, marängflak, Valrhonakaka, saltrostad pistage,
färska hallon & Atsinakrasse
Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 60:-
Klassisk crème brûlée
Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 60:-
Tryffel 45:-
En tärning av hotellets tryffel smaksatt med havssalt
Avectips: Friendship Rum Lönn 4cl 140:-
Barnmeny
För dig upp till 12 år
Pannkakor 69:-
Med vispad grädde, glass & hotellets sylt
Hamburgare 90g 72:-
På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites
Pasta med biffstrimlor 89:-
Pasta toppad med lättstekta biffstrimlor & gorgonzolasås.
Efterrätt
Glass 49:-
Vaniljglass med smågodis & strössel