Smakupplevelser på Hotell Höga Kusten

Vår restaurang

Vår ambition är att ge Dina smaklökar samma storslagna upplevelse som Dina ögon får av utsikten över Högakustenbron och naturen där älv blir till hav. 

Alla våra bord i restaurangen ger dig som gäst denna magiska utsikt! 

Öppettider:

Söndag - Torsdag 11-20 Fredag - Lördag 11-21

Köket behöver din matbeställning innan de stänger, men efter det kan du i lugn och ro avnjuta din middag!

Förrätter

Kalix löjrom 229:-

Kalix löjrom med Vichyssoiseskum, gräslök, dillpulver & puffad potatis

Vintips: Fransola Sauvignon Blanc 153:-/glas

Tartar på innanlår från norrländska gårdar 60g 155:-

Serveras med senapsmajonnäs, inlagda rödbetor, Kampotpeppar, schalottenlök, gravad äggula, rotsaksmüsli, picklade kantareller från närliggande skogar
 & senapsört

Vintips: Pio Cesare Langhe Nebbiolo 178:-/glas

Sötpotatiscroquette 135:-

Gochujangmajonnäs, limeskum, säsongens kål, rödbrokig SRB-ost

Vintips: Pazo das Bruxas Albariño 125:-/glas

Kantarellsoppa 139:-

Rotsellericrème, surdegspanko, inlagda kantareller från
närliggande skogar & rostad rapsolja

Vintips: Groh Grauburgunder 125:-/glas

Är du allergisk eller vill veta köttets ursprung?
Prata med din serveringspersonal

Huvudrätter

Hälleflundra 369:-

Serveras med potatispuré med rostad vitpeppar, saffranssmörsås,
sparrisbroccoli, picklad majrova, rädisa & forellrom

Vintips: Waltraud Riesling 125:-/glas

Smashed burger 160g 245:-

Smashed burger gjord på högrev från svenska gårdar.
 Rostat hamburgerbröd med isad silverlök, Cheddarost, saltgurka,
färsk jalapeño, potatiskrisp, Ndujamajonnäs & pommes frites

Vintips: Gran Coronas Cabernet Sauvignon 125:-/glas

Arancini 255:-

Arancini med Gammelknas serverad med persiljerotspuré,
portvinsreduktion, picklade kantareller & inlagd lök

Vintips: Pio Cesare Langhe Nebbiolo 178:-/glas

Brässerad oxbringa 259:-

På rostat Levain med grönpepparmajonnäs, syrad spetskål, dillpicklad gurka, isad silverlök, jalapeños & rostad kycklingfond med grönpeppar samt pommes frites

Vintips: Jean Leon 3055 Merlot/Petit Verdot 125:-/glas
Öltips: Kustens Gårdsbryggeri Frej 85:-/33cl

Tartar på innanlår från norrländska gårdar 275:-

Serveras med senapsmajonnäs, inlagda rödbetor, Kampotpeppar, schalottenlök, gravad äggula, rotsaksmüsli, picklade kantareller från närliggande skogar,
senapsört
& pommes frites

Vintips: Pio Cesare Langhe Nebbiolo 178:-/glas

Kantarellsoppa 209:-

Rotsellericrème, surdegspanko, inlagda kantareller från
närliggande skogar & rostad rapsolja

Vintips: Groh Grauburgunder 125:-/glas

Ryggbiff från Svenska gårdar 398:-

Serveras med portvinssås, tryffelsmör, stekta kantareller, romanesco,
timjanpicklad steklök & Pommes Boulangère

Vintips: Pio Cesare Langhe Nebbiolo 178:-/glas

Desserter

Vaniljglass & stekt bulle 125:-

Serveras med blåbärskompott, syrlig blåbärsgelé, granskott, puffat ris & ginskum

Dessertvintips: Pio Cesare Moscato d’Asti 10cl 150:-

Crème cerise croquants 98:-

Vaniljcrème, karamelliserade hasselnötter & körsbärskompott

Dessertvintips: Nivole Moscato d’Asti 10cl 120:-

Tryffel 65:-

Mörk chokladtryffel med karamelliserad vit choklad, ganache & hallonflarn

Avectips: Diplomatico 4cl 144:-

Tonkadröm 135:-

Tonkacrème, nypon, tuile, hallon samt svart citron- & romgelé

Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 72:-

Barnmeny

För dig upp till 12 år

Snacks 45:-

Morots- & gurkstavar med dipp

Huvudrätter

Smashed burger 80g 89:-

På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites

Köttbullar 98:-

Hotellets köttbullar, potatispuré, lingonsylt & gräddsås

Pannkakor 79:-

Med vispad grädde, glass & hotellets sylt

Dessert

Glass 59:-

Vaniljglass med smågodis & strössel

Vill du boka ett bord?

Planerar du en mysig middag, en affärslunch eller en kväll att minnas? Fyll i formuläret nedan för att skicka din bokningsförfrågan. Observera att bokningen inte är bekräftad förrän du har fått en bekräftelse från oss.

För bokningar gällande samma dag, ring oss på 0613-722270

Du är nu anmäld till vårt nyhetsbrev!

Vi kommer under året att skicka ut nyhetsbrev med information, erbjudanden och tävlingar.

Ni kommer alltså vara de första att få reda på vad som händer på Hotell Höga Kusten!

Tack för din bokningsförfrågan!

Vi har tagit emot din förfrågan om att boka bord i vår restaurang och ser fram emot att välkomna dig.

Observera att detta endast är en bokningsförfrågan – din plats är inte garanterad förrän vi har kontaktat dig och bekräftat bokningen.

Vid bordsbokning samma dag hänvisar vi till telefon
0613-72 22 70
.

Tack för din bokningsförfrågan!

Vi har tagit emot din förfrågan och ser fram emot att hjälpa dig skapa något fantastiskt!

Observera att detta bara är en bokningsförfrågan – din plats är inte garanterad ännu.

Vi hör av oss så snart som möjligt för att bekräfta detaljerna och ge dig mer information. 😊