A la carté

Mat

råbiff

Vorspeisen

 

 

Förrätter

    

Amerikansk löjrom   159:-

Serveras med dressad potatis, vispad smetana, rödlök, citron- & fläderkräm, friterad potatis & dill

Vintips: Masi Fresco di Masi 105:-/glas

eller: Pol Remy Brut Blanc de Blanc 95:-/20cl
 

 Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 60g   115:-

     Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja. Serveras med ölpicklad chili & vårlök, friterat rispapper, rostade sesamfrön, smörgåskrasse, persilje- & purjolöksmajonnäs

Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas

eller: Jean León 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas

 

Krämig kål   105:-

Serveras med lättpicklad gulbeta & äpple, saltrostade solrosfrön, färsk chili, picklat senapsfrö,

rostade krutonger, örtskum & koriander

Vintips: Pol Remy Brut Blanc de Blanc 95:-/20cl

 

Kallrökt lax  109:-

Serveras på rågbröd med smetana, hyvlad morot & fänkål , dillmajonnäs, machesallad, dillolja,

pressgurka & färsk dill

Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas

 

 

Är du allergisk? Prata med din serveringspersonal.

 

 

Huvudrätter

 

Lammfärsbiff   179:-

Gjord på färs från norrländska gårdar. Serveras med rostad rödbeta, friterad färskpotatis, rödvinssås, picklad rödlök, persilja & getostkräm från Forseds Getgård

Vintips: Celeste Tinto Fino 110:-/glas

 

    Räksallad   198:-

Med hyvlad fänkål & morot, kålsallad, dillmajonnäs, soyabönor, rostade solroskärnor & sesamfrön, picklad rödlök, rågbrödscrunch, ägghalva & microgreens från Sörnäsets småbruk

Vintips: Rosé de Purcari 105:-/glas

 

Fjällröding från Jämtland   329:-

Serveras med dillslungad färskpotatis, sugarsnaps, vårlök, rädisor, bakad gulbeta, citron - & fläderkräm,

pressgurka, brynt smör & dillolja

Vintips: Pio Cesare L’Altro 125:-/glas

 

Högrevsburgare 180g   189:-

Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från Västernorrlandsgården. Serveras på potatobun med krispsallad, picklad rödlök, Cheddarost samt pommes frites &

hotellets egen hamburgerdressing smaksatt med chili

Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas

 

Morotsbiffar   169:-

Serveras med kålsallad, bovete, sugarsnaps, cocktailtomater, vegansk brynt lökmajonnäs, hyvlad morot & fänkål, rostade solroskärnor & sesamfrön samt microgreens från Sörnäsets småbruk

Vintips: Masi Fresco di Masi 105:-/glas

eller: Rosé de Purcari 105:-/glas

 

Kallrökt lax   219:-

Serveras på rågbröd med smetana, hyvlad morot & fänkål, dillmajonnäs, machesallad, dillolja, pressgurka & dillslungad potatis

 Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas

 

Ryggbiff från Svenska gårdar 180g   349:-

Serveras med rödvinssås, broccolisparris, dressade cocktailtomater, purjolöksolja, machesallad,

ramslökssmör & friterad färskpotatis

Vintips: Pio Cesare Langhe Nebbiolo 120:-/glas

 

Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 120g  229:-

           Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja. Serveras med ölpicklad chili & vårlök, friterat rispapper, rostade sesamfrön, smörgåskrasse persilje- & purjolöksmajonnäs samt pommes frites

Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas

eller: Jean León 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas

 

Pasta med biffstrimlor   189:-

Serveras med mozzarella, babyspenat & tomatsås gjord på San Marzano-tomater

Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas

 

 

 

Desserter

 

Hallonmousse   98:-

Serveras med brownie, rårörda hallon, kolakaka & färska hallon

Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-

 

Citronglass   109:-

Serveras med färska jordgubbar, basilikacurd, brynt sockerkaka & krossade drömmar

Dessertvintips: Pio Cesare Moscato dÁsti 4cl 60:-

 

Crème brûlée   86:-

Klassisk crème brûlée

Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-

 

Tryffel   45:-

En tärning av vår hemgjorda tryffel smaksatt med havssalt. Serveras med grädde

Avectips: Torres Brandy 15 4cl 128:-

 

 

Barnmeny

 

För dig upp till 12 år

 

Pannkakor  69:-

Med vispad grädde, glass, färska jordgubbar & hotellets sylt

 

Hamburgare 90g  72:-

På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites

 

Hemlagade köttbullar  75:-

Serveras med kokt färskpotatis, gräddsås & lingonsylt

 

Pasta med biffstrimlor  89:-

Serveras med gräddsås & babyspenat

 

 

Efterrätt

 

     Glass    49:-

 

 

 

 

Küche öffnungszeiten

Montag-Donnerstag 11:00-20:00
Freitag-Samstag 11.00-21:00
Sonntag 11.00-20.00
   

Bitte bestellen Sie vor Küchenschluss. Natürlich können Sie anschließend noch länger sitzen bleiben und Ihr Essen in Ruhe genießen! 
Zwischen 11.00 und 11.30 Uhr gibt‘s das Tagesgericht. A la carte wird ab 11.30 Uhr serviert.
Das Café ist täglich 9.00-21.00 Uhr geöffnet. 

Als pdf öffnen und Speisekarte ausdrucken

Weinkarte

Tisch reservieren

(Keine Tischreservierung dazwischen 27/6 - 7/8)

[email protected]

0613-722270

 

 
 

 

Newsletter


You are now subscribed