Vorspeisen
Förrätter
Serveras med dressad potatis, vispad smetana, rödlök, citron- & fläderkräm, friterad potatis & dill
Vintips: Masi Fresco di Masi 105:-/glas
eller: Pol Remy Brut Blanc de Blanc 95:-/20cl
Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 60g 115:-
Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja. Serveras med ölpicklad chili & vårlök, friterat rispapper, rostade sesamfrön, smörgåskrasse, persilje- & purjolöksmajonnäs
Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas
eller: Jean León 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas
Serveras med lättpicklad gulbeta & äpple, saltrostade solrosfrön, färsk chili, picklat senapsfrö,
rostade krutonger, örtskum & koriander
Vintips: Pol Remy Brut Blanc de Blanc 95:-/20cl
Kallrökt lax 109:-
Serveras på rågbröd med smetana, hyvlad morot & fänkål , dillmajonnäs, machesallad, dillolja,
Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas
Är du allergisk? Prata med din serveringspersonal.
Huvudrätter
Gjord på färs från norrländska gårdar. Serveras med rostad rödbeta, friterad färskpotatis, rödvinssås, picklad rödlök, persilja & getostkräm från Forseds Getgård
Vintips: Celeste Tinto Fino 110:-/glas
Räksallad 198:-
Med hyvlad fänkål & morot, kålsallad, dillmajonnäs, soyabönor, rostade solroskärnor & sesamfrön, picklad rödlök, rågbrödscrunch, ägghalva & microgreens från Sörnäsets småbruk
Vintips: Rosé de Purcari 105:-/glas
Fjällröding från Jämtland 329:-
Serveras med dillslungad färskpotatis, sugarsnaps, vårlök, rädisor, bakad gulbeta, citron - & fläderkräm,
pressgurka, brynt smör & dillolja
Vintips: Pio Cesare L’Altro 125:-/glas
Mediumstekt hamburgare gjord på högrev från Västernorrlandsgården. Serveras på potatobun med krispsallad, picklad rödlök, Cheddarost samt pommes frites &
hotellets egen hamburgerdressing smaksatt med chili
Vintips: Ibericos Rioja 90:-/glas
Morotsbiffar 169:-
Serveras med kålsallad, bovete, sugarsnaps, cocktailtomater, vegansk brynt lökmajonnäs, hyvlad morot & fänkål, rostade solroskärnor & sesamfrön samt microgreens från Sörnäsets småbruk
Vintips: Masi Fresco di Masi 105:-/glas
eller: Rosé de Purcari 105:-/glas
Kallrökt lax 219:-
Serveras på rågbröd med smetana, hyvlad morot & fänkål, dillmajonnäs, machesallad, dillolja, pressgurka & dillslungad potatis
Vintips: Waltraud Riesling 100:-/glas
Ryggbiff från Svenska gårdar 180g 349:-
Serveras med rödvinssås, broccolisparris, dressade cocktailtomater, purjolöksolja, machesallad,
ramslökssmör & friterad färskpotatis
Vintips: Pio Cesare Langhe Nebbiolo 120:-/glas
Råbiff på innanlår från Västernorrlandsgården 120g 229:-
Blandad med kapris, rödbeta, kallpressad rapsolja, Dijonsenap & tryffelolja. Serveras med ölpicklad chili & vårlök, friterat rispapper, rostade sesamfrön, smörgåskrasse persilje- & purjolöksmajonnäs samt pommes frites
Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas
eller: Jean León 3055 Merlot/Petit Verdot 106:-/glas
Pasta med biffstrimlor 189:-
Serveras med mozzarella, babyspenat & tomatsås gjord på San Marzano-tomater
Vintips: Groh Grauburgunder 106:-/glas
Desserter
Hallonmousse 98:-
Serveras med brownie, rårörda hallon, kolakaka & färska hallon
Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-
Citronglass 109:-
Serveras med färska jordgubbar, basilikacurd, brynt sockerkaka & krossade drömmar
Dessertvintips: Pio Cesare Moscato dÁsti 4cl 60:-
Crème brûlée 86:-
Klassisk crème brûlée
Dessertvintips: Moscatel Oro 4cl 48:-
Tryffel 45:-
En tärning av vår hemgjorda tryffel smaksatt med havssalt. Serveras med grädde
Avectips: Torres Brandy 15 4cl 128:-
Barnmeny
För dig upp till 12 år
Pannkakor 69:-
Med vispad grädde, glass, färska jordgubbar & hotellets sylt
Hamburgare 90g 72:-
På rostat hamburgerbröd med sallad, dressing & pommes frites
Hemlagade köttbullar 75:-
Serveras med kokt färskpotatis, gräddsås & lingonsylt
Pasta med biffstrimlor 89:-
Serveras med gräddsås & babyspenat
Efterrätt
Glass 49:-